"Musiikin kiertokulku". Musiikin maikka käytti peruskoulussa tuota nimeä. Joku musiikin tekijä on aina kuunnellut jotakin musiikkia nuorena, josta saanut intoa ja vaikutteita, idoleita, joita seurata. Joyeuse kirjoitti blogissaan aiheesta musiikki. Jatkan samalla aiheella, jos ei haittaa. Kiitos.

  Vasta muutamia vuosia sitten aloitin aktiivisesti musiikin kuuntelun. Queen on ollut elämässäni pienestä pitäen, Freddie Mercury kuoli samana vuonna kun synnyin. Äitini pitää kovasti Queenistä, ja sama tarttui minuunkin. kolme vuotta sitten kiinnostuin bändistä entistä enemmän, ja aloin ottamaan selvää jäsenistä, musiikista ja historiasta.

  Musiikissa minua eniten kiehtoo ihmiset sanojen ja nuottien takana. Kuka musiikkia tekee. Ja miksi. Ketä he kuuntelivat nuorina, missä he ovat nyt.. Joillekin musiikki on tapa ilmaista ja purkaa tunnetta ja käsitellä asioita, esimerkkinä Queenin Death on Two Legs (Dedicated To..., Brian Mayn soololevy Back To The Light, Mikan Love Today... Tässä voisin verrata itseäni Katja Kallioon, joka kirjassaan Elokuvamuisti sanoo, ettei koskaan halua tavata lempi näyttelijöitään, ettei halua ottaa niistä selvää, ettei vain taika katoa. Elokuvat ja musiikki saattaa olla huono vertailukohde, mutta itse koen asian päin vastoin (enkä parempaa keksinyt).

  Musiikki monella tapaa muutti tapani ajatella. Uskallan nykyään enemmän kokeilla uusia asioita. Olen avoimempi ja kiinnostuneempi. Uskallan ottaa asioista selvää. Myöhään yöllä musiikkia kuunnellessa puran tunteeni ja ajatukseni kuulemaani, sen sanoihin, säveliin ja tunnelmaan. Jippu, Anthony And the Johnsons, Queen, The Beatles, Mika, Indigo Girls... Fiiliksiä löytyy laidasta laitaan.

  Siskoni ei pidä ulkomaisesta musiikista, koska hän ei voi olla koskaan varma, mitä laulaja sanoillaan tarkoittaa. Eräs tuttuni sanoo, että kaikki suomenkielinen musiikki on huonoa, muttei kerro miksi. Oma englannin kielen taitoni kehittyy koko ajan, lauserakenteet ja sanat tarttuu parhaiten musiikista mieleeni. Nykyään ymmärrän koko biisin kuulemalla tai lyriikat lukemalla. Sanakirja.net ei ole enää englanninkielisen tekstin tukena, ja enkun numerokin kääntyi nousuun musiikin kuuntelun myötä.

  Sitten suosikkeihin. Lista olisi pitkä, jos kaikki tähän laittaisin. Uusin tuttuni on Maroon 5. Songs About Jane on loistava levy, ja varasin uusimman Maroon 5:n kirjastosta. Musamakuani pyrin laajentamaan kokoajan. Raskainta rokkia ja heviä en nyt ihan kuuntele, mutta muuten melkein mitä vain.

Tässä tuli hirmuisen pitkä juttu. Kirjoituskärpänen iski, anteeksi.

Siis, mitä musiikkia te kuuntelette? Soitatko jotakin instrumenttia? Mistä "löydät" hyvää musiikkia? Kommenttia saa rohkeasti laittaa, olen kiinnostunut muiden mielipiteistä ja ajatuksista. :)

-E