Ihana sunnuntai

Myöhäisen iltapäivän ja osan illasta makoilin huoneeni lattialla, ovi kiinni, kuunnellen musiikkia. Löysin kirjahyllyn alta vuosi sitten kokoamani Queen -levyn, johon olen kerännyt omat lempikappaleeni. Tai oikeastaan levyjä oli useampia, mutta ne ovat olleet hukassa jo pitkään.

Laitoin levyn pyörimään ja suljin silmäni.

I go out to work on Monday morning
Tuesday I go off to honeymoon
I'll be back again before it's time for sunnydown
I'll be lazing on a Sunday afternoon

 
Bicycling on every Wednesday evening
Thursday I go waltzing to the Zoo
I come from London town
I'm just an ordinary guy
Fridays I go painting in the Louvre
I'm bound to be proposing on a Saturday night
(There he goes again)
I'll be lazing on a Sunday lazing on a Sunday
Lazing on a Sunday afternoon

Oli pakko nauraa ääneen. Olin pistänyt soittimeen hyvän mielen levyn (Queen), jonka biiseistä tulee onnellinen olo. Käväisin keittiössä tekemässä mansikkapirtelön ja palasin kuuntelemaan levyn loppuun.

1. Lazing On A Sunday Afternoon - 2. Delilah - 3. Who Needs You - 4. Hello Mary Lou (Goodbye Heart) (Live) - 5. Seaside Rendezvous - 6. Misfire - 7. In Only Seven Days - 8. Rain Must Fall - 9. If You Can't Beat Them - 10. You're My Best Friend - EXTRA 11. Driven By You (Brian May)

Hyvän mielen kappaleet on iloisia, sellaisia, joita kuunnellessa tekee mieli nauraa ja vatsaan tulee omanlaisensa kihelmöinti, olo tuntuu täydeltä eikä mitkään murheet paina. Sanoituksilla ei ole niin merkitystä (Who Needs You ja Rain Must Fall ovat päässeet mukaan), vaan kyse on enemmänkin fiiliksestä, laulutavasta (miksaus jne.), rytmistä, hauskasta bassosta, lauluharmonioista (mitä Queenillä on paljon) ja niin edelleen. Ei ole tiettyä juttua tai jujua, millä määritellään hyvän mielen biisit.

Miten muilla? Onko muut kokeneet samaa, että on jotakin tiettyjä biisejä, joista pitää ja joista tulee onnelliseksi? Mikan Lollipop ja Ricky Fantén Shine ovat kovasti suosiossa omalla kohdallani tällä hetkellä. Entä sitten muu kategoriointi? Mielestäni kappaleita voi jakaa erilaisiin ryhmiin. On mm. rentoutus- ja bilemusaa, taustamusiikkia, angstia, nyyhky-lässynläätä ja läppäbiisejä.

Musiikista on niin kiva puhua, koska mihinkään ei ole oikeaa vastausta. Jokaisella on oma makunsa musiikissa ja omat tapansa kuunnella sitä. Peruskoulussa oli musakurssi, jossa jokainen toi vuorollaan yhden biisin soitettavaksi. Kuuntelun jälkeen biisiä analysoitiin ja musiikin maikan johdolla keskusteltiin kyseisestä kappaleesta. Mikä oli hyvää, mikä huonoa, mistä syystä ja niin edelleen. Ennakkoluulot piti jättää luokan ulkopuolelle ja jokaisella oli oikeus osallistua keskusteluun.